Nå med sort skive - Longines 1832 Moon Phase

Fjoråret lansering av 1832 Moon Phase fra Longines må kunne sies å være blant de mer vellykkede i sin kategori. Tydelig inspirasjon fra midten av forrige århundre - iblandet akkurat nok moderne skarphet til å være aktuell i dagens marked. Denne sommeren utvides mulighetene når sort skive blir tilgjengelig på modellen.


Skrevet av Jørgen Erdahl


1832-kolleksjonen fra Longines henter sitt navn fra året det tradisjonsrike selskapet ble grunnlagt, og har blitt merkets mulighet til å tolke noen historiske røtter og lanseringer på ny måte. Det gjelder i høyeste grad også 1832 Moon Phase som er en helt ny klokke – men med tydelige historiske nikk. Modellen ble vist frem for første gang i fjor, men da kun med beige skive som alternativ.

Sort skive
Med lanseringen av sort skive får klokken et ganske annet utseende enn sitt søsken. Hvorvidt den sorte skiven gjør klokken enda mer formell enn den beige er nok en smakssak, og begge vil nok kle langt mer uformelle situasjoner vel så godt som stivpyntede. Den klassiske skiven, med fine fasetterte detaljer på timemarkørene, gis en ekstra dimensjon med månefasen og datoindikatoren på nedre del.

Fysiske mål beholdes, som vil si en 40 millimeter stor urkasse i rustfritt stål med det selvtrekkende ETA-produserte L899.2-urverket på innsiden. Det gir ganske solide 64 timer gangreserve og verket har fått en fin finisjering som kan ses gjennom safirglasset i baklokket.
Norsk pris vil bli rett rundt 22.000 kroner og modellen vil være tilgjengelig hos autoriserte forhandlere nå i sommer.