Når noen venner kommer sammen

MB&F er det geniale klokkekollektivet hvor Maximilian Busser samler noen gode håndverker venner og opphøyer klokker til kunst.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Maximilian selv har bakgrunn fra både Jaeger LeCoultre og Harry Winston, og når man ser listen over hans venner som bidrar i klokkekollektivet så er det liten tvil om at det kompromissløse designet på klokkene følges opp med kompsomissløst håndverk. Umiddelbart er det noen kjente klokkenavn som stikker seg ut, Stefan Sarpaneva, Kari Voutilinen, Edouard Meylan, Peter Speake-Marin. Men han har også med seg mer ukjente spesialister på alt fra produksjon av safirglass til galvanisering.  

En av disse vennene
Stephen McDonnell, fortalte Max om en ny idé for å konstruere en evighetskalender. Vanligvis er evighetskalendere konstruert som moduler som legges på toppen av et vanlig urverk. I disse modulene er skuddårskomplikasjonen avhengig av en lang arm som går på kryss av urverket, noe som igjen gjør at designet blir avhengig av en stor skive for å skjule denne mekanismen.

Stephen fant ut at han kunne løse dette problemet med å lage en kamaksel mekanisme som tar svært liten plass. Nyvinningen åpnet opp hele den sentrale delen av klokken for å gi full kreativ frihet.

Legacy Machine
Serien har et unikt klokkedesign med et sentralt balansehjul som nærmest svever over resten av urverket. Designet var perfekt for den nye mekaniske løsningen til Stephen McDonnell, og den første Legacy Machine Perpetual Calendar ble lansert i 2015. Klokkene som lanseres i år kommer med en Palladium kasse på 44 mm og med en nydelig akvamarin farget skive.

Klokkene i Legacy Machine serien selges i begrensede opplag på 25 stk, og de selges raskt ut på tross av høy prisklasse.

Referanse: LMP2021

Urverk: Manuell, fullintegrert Evighetskalender
Komplikasjoner: Timer, minutter, dag, dato, måned, skuddår og gangreserveindikator.
Gangreserve: 72 timer
Kasse: 44 mm Palladium
Glass: Safir
Skive: Akvamarin med hvite subdials
Vannresistens: 3 Bar (ca 30 m)
Lenke/Rem: Brun alligator rem med platinum spenne.