Nomos Autobahn “Director’s Cut” Limited Edition

Med en nydesignet lenke og nye skivefarger kommer nå tre ulike «Director’s Cut»-utgaver av den ferske familien Nomos Autobahn. Tre lanseringer som henter sin inspirasjon fra både favorittfargene og favorittmotorveiene til designeren Werner Aisslinger.


Skrevet av Jørgen Erdahl


I en kolleksjon preget av Bauhaus-inspirerte og minimalistiske klokker, skiller Autobahn seg litt positivt ut i mengden fra tyske Nomos. Med sitt karakteristiske speedometer og dashbord-inspirerte design har basemodellen truffet godt blant merkets entusiaster. Nå kommer tre modeller i begrenset opplag som henter sitt navn fra motorveien A3, A7 og A9 - og som samtidig er med å feire landsbyen Glashüttes 175-år som tysk klokkehovedstad.

Director’s Cut
Siden 2014 har Nomos samarbeidet med den kjente tyske designeren Werner Aisslinger, som også står bak Autobahn-klokken og nylanseringene. Aisslinger har også designet den helt nye lenken som kun blir tilgjengelig for disse utgavene. Navnet Director’s Cut lånes fra filmverdenen og viser at dette er designeres egen «take» på modellens potensiale. Det resulterer i variantene A3, A7 og A9, som alle kommer i 175 eksemplarer hver.

Fargetemaene henter alle en løselig inspirasjon fra nevnte motorveier. A3 henter sin oransje ring fra turistruten som går fra Nederland, via Passau og til Østerrike, A7 fra motorveien som forbinder nord og sør, mens A9 inspireres av en nattlig kjøretur på tvers av det nordlige Tyskland. Den spesielle lenken gjøres eksklusivt tilgjengelig for de tre klokkene og med sitt hullete design er også de tydelig inspirert av tradisjonelle racing-remmer.


Utover ny lenke og nye skivefarger er modellen lik basemodellen. Det betyr Nomos’ eget selvtrekkende DUW 6101-urverk på innsiden av den 41 millimeter store urkassen, og en vanntetthet til 100 meter.

Oppgitt pris på Autobahn «Director’s Cut» vil være identisk med standardutgaven på lenke, 41 900.- norske kroner.