Norqain inngår samarbeid med Dean Schneider

Det unge og familieeide selskapet Norqain har inngått samarbeid med dyreverneren og SOME-profilen Dean Schneider. Det vil senere resultere i en klokke i begrenset opplag – hvor en del av «Afrikas villmark» skal integreres – men første punkt på agendaen er at Norqain går bort fra alle remmer produsert av dyreskinn.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Trenden med å fjerne dyreprodukter fra porteføljen har fått stadig sterkere fotfeste de senere årene. Etter hvert som nye og gode alternativer dukker opp har også flere klokkemerker gått for alternativer til de klassiske lærremmene, som med moderne produksjonsmetoder ofte kan fremstilles vegansk, ligne lær-remmer i utseende og samtidig holde høy kvalitet.

NORQAINs direktør, Ben Küffer og Dean Schneider

Norqain sier ikke noe spesifikt om remmene som vil bli gjort tilgjengelig fremover, men allerede bruker selskapet varianter av gummi, samt klassiske lenker av stål. Dette vil suppleres av veganske varianter den kommende tiden. Klokker som har vært solgt med lærrem av kalveskinn vil fortsatt leveres med dette, men i løpet av de neste to årene vil alle remmer fra selskapet være uten bestanddeler fra dyr.

Dean Schneider
Med over ti millioner følgere på Instagram er Dean Schneider en viktig stemme for ville dyr, med hans eget reservat «Hakuna Mipaka» i Sør-Afrika som hovedsete. Norqain ønsker med samarbeidet og reise oppmerksomhet rundt temaet og støtte det viktige arbeidet for å bevare og beskytte ville dyrearter.

Med samarbeidet hintes det om en snarlig lansering av nevnte klokke, hvor deler av overskuddet vil gå tilbake til Schneiders reservat og arbeidet som gjøres for ville dyr.