Norquain demonstrerer sin styrke

Lanserer eget Automatic urverk i ny INDEPENDENCE20 modell. Utstyrt med NORQAIN's første skreddersydde Manufacture urverk, innleder Independence20 modellen et nytt og spennende kapittel i det unge urmerkes historie.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Det er fabrikanten Kenissi som har vært NORQAIN’s partner i utviklingen og fremstillingen av merkets første kaliber, NN20/ 1, en automatic three-hander som kan skryte av 70 timers gangreserve og COSC-sertifisert presisjon.  Urets eksklusive indre mekanikk følges opp av en unik matt grønn urskive og et moderne og elegant design. Modellen er begrenset til 200 eksemplarer på verdensplan og vil være tilgjengelig hos utvalgte Norqain forhandlere fra den 30. juli 2020. 

NORQAINs direktør, Ben Küffer, tidligere Brand Manager i Breitling

–Det var viktig for oss at det første produktet som inneholdt en NORQAIN produksjonskaliber ville være en Independence modell, fordi utviklingen av egne kalibre representerer et stort skritt ift å understreke merkets egen uavhengighet. Vi er glade for å kunne tilby kunder og fans av merket et ur som fanger ånden i NORQAIN’s DNA. Independence20 har en sterk identitet og et unikt design som er som skapt til dem, som verdsetter det unike og tør å gå sin egen vei, sier NORQAINs direktør, Ben Küffer.

Et symbol på uavhengighet

Ut over det spesialutviklede kaliberet, byr Independence20 også på en nyutviklet skivetype med en særlig ”scratchet” overflatedekorasjon som er unik for hvert enkelt av de 200 klokkene som er fremstilt. Den matngrønne fargen symboliserer håp - et passende budskap i forhold til de utfordringer som året 2020 har stilt mennesker ovenfor i hele verden. Urskiven har en sort innvendig ramme med en 60-minutters indikator og håndlagde indekser. Timer og minutter er med SuperLuminova, mens sekundviseren er påsatt en rød spiss som matcher den røde “Chronometer” indikasjon på skiven.

Independence20 er utført i rustfritt stål i en elegant blanding av satinerte, polerte og sandblåste overflater. Som på alle NORQAIN-ur er den polerte NORQAIN-platen på venstre side av kassen klar til at brukeren kan tilføye sitt personlige motto, en minneverdig dato eller et viktig budskap som forteller brukerens egen historie.

Independence20 presenteres på lenke i rustfritt stål med børstete og polerte ledd til 23.800 kr eller på integrert sort lærrem til 22.600 kr.

Et verk som overgår bransjestandarder

Kaliber NN20 / 1 verket kan nytes gjennom safirglasset i bakkassen, og Kenissi fabrikken som er grunnlagt av urmerket Tudor, har ytterligere dekorert verket med det gylne NORQAIN - “dobbelt-N” logoen som symboliserer de sveitsiske alpetoppene og budskapet om «eventyr - frihet – uavhengighet».

Kaliber NN20 / 1 overgår bransjestandarder og har COSC-sertifisering. Uret har en imponerende «weekendsikker» 70-timers gangreserve, og dets robuste konstruksjon er utstyrt med en tverrgående bro med topunktsfiksering som sikrer at urverket ikke påvirkes av selv intens aktivitet.

Independence20 leveres med en imponerende fire års internasjonal garanti - et vitnesbyrd om verkets høye kvalitet og pålitelighet. Når kundene melder sitt nye Independence20 ur i NORQAINER Club innen en måned etter kjøpsdatoen, vil de få et ytterligere års garanti - i alt fem år.Om NORQAIN

NORQAIN ble grunnlagt i 2018 og er et helt uavhengig, familieeid sveitsisk urfirma beliggende i Nidau i hjertet av den sveitsiske urindustrien. Kolleksjonsmessig har NORQAIN beveget seg i tre retninger: - med Adventure, Freedom og Independence - som utelukkende er utstyrt med mekaniske automatic urverk. Virksomheten ledes av CEO og grunnlegger Ben Küffer, hans far Marc Küffer, NHL Stanley Cup-vinner og den sveitsiske hockeylegenden Mark Streit og Ted Schneider. NORQAIN er stolt partner av National Hockey League Players’ Association (NHLPA) og er den offisielle tidtager for Spengler Cup i Davos.

Norqain urene er tilgjengelige i Europa, Japan og USA via lpartnere som inkluderer Bucherer og Kirchhofer i Sveits, Wempe i Tyskland, Westime, Tourneau Govberg i USA, L'Oro i Canada osv.

Independence20 er en spennende del av historien da modellen er det første uret i NORQAIN’s kolleksjon som har et høypresisjonsurverk. Med dette urverket beveger NORQAIN's seg mot neste skritt på reisen som et uavhengig urmerke og åpner opp for en interessant fortelling om nye spennende produktlanseringer med spesialfremstilte urverk i sentrum.