Nye utgaver av Ballon Bleu de Cartier

I mylderet av ikoniske kolleksjoner fra det franske luksushuset Cartier er Ballon Bleu de Cartier som en nykommer å regne. Debuten for 15 år siden har likevel vært av det vellykkede slaget, og nå lanseres modellserien i ny størrelse og med egenprodusert verk på innsiden.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Selv om Cartier kanskje først og fremst er kjent for sine smykkekolleksjoner, har det franske gigantselskapet en svært stolt historie innen armbåndsur. Familier som Tank og Santos bør ringe velkjent i klokkeinteressertes ører, mens de relativt nye Ballon Bleu de Cartier kanskje fortsatt er et ubeskrevet blad for mange. Designet levner likevel ingen tvil om at klokkene kommer fra nettopp Cartier, med den helt spesielle kronen som det kanskje klareste hintet

40 millimeter
Årets nykommere i kolleksjonen legger seg mellom de eksisterende variantene i hhv. 36 og 42 millimeter. Riktignok finnes det allerede en 40 millimeter stor utgave, men da med håndtrukket og ikke automatisk selvtrekkende urverk på innsiden. Og apropos urverk, her finner du selskapets eget kaliber 1847 MC på innsiden, som byr på 40 timer gangreserve.

Utover størrelsen og urverket er det også designmessige endringer å finne. Flere nye skivefarger blir lansert og kjennere vil se at den tradisjonelle guilloché-finisjeringen er byttet ut med en elegant solstrålemønstret variant på flere av modellene.


Ved introduksjonen kommer to utgaver i roségull og totalt fire ulike modeller med urkasse i stål. Modellene leveres med ulike skiver og valgmulighetene utvides ytterligere med muligheten for lærrem eller lenke.

Internasjonale priser indikerer en startpris rundt 60.000 kroner for stålutgavene, mens diamanter og edelt metall i både kasse og lenke nok vil presse prisen nord for 250.000 kroner