Nye utgaver av Baume & Mercier Hampton Automatic

Selv om rektangulære armbåndsur har en svært lang historie, faktisk helt tilbake til de aller første noensinne, er de langt mer sjeldne å se enn sine sirkulære motparter. Derfor vekker det litt ekstra oppsikt når Baume & Mercier fornyer sin Art Deco-inspirerte Hampton.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Med sin avslappede, men gjennomførte stil sender Baume & Merciers nyeste iterasjon av Hampton tankene tilbake til mellomkrigstiden og det søte liv. Siden introduksjonen i 1994 har modellserien kommet i ulike varianter, og nå lanseres 3 nyheter med automatiske urverk på innsiden.

2 størrelser – 3 utgaver
I det Baume & Mercier omtaler som medium størrelse (for mindre utgaver med kvartsurverk er også introdusert med et kvinnelig publikum i tankene) kommer en variant med enkel tidsvisning. Denne måler 43 x 22,2 mm og huses i en urkasse av stål med en sølvhvit skive, hvor ulike finisjeringsteknikker benytter for å skape kontrast.

I den største utgaven, som måler 48 x 31 mm på håndleddet, kommer to ulike varianter. En som har tidsvisning, små sekunder og dato, samt en hakket med avansert hvor dobbel tidssone med dag/natt-indikator er prikken over i-en. Begge beholder samme visuelle trekk som sin lillebror, hvor grå visere og timemarkører bryter med det ellers hvite.