Ollech & Wajs Navichron Diving Chronograph

Etter mange år uten nevneverdig aktivitet har sveitsiske Ollech & Wajs virkelig fått en aldri så liten renessanse den senere tiden, med flere vellykkede utgivelser. Nå kommer den helt nye Navichron Diving Chronograph som henter både visuell inspirasjon og navn fra selskapets 60-tallskolleksjon.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Selv om navnet er kjent fra tidligere er ikke nyheten Navichron noen direkte relansering av en tidligere utgitt modell. Heller er det en klokke som tar med seg noe av merkets gamle signaturelementer inn i den nye æraen, men stadig med det samme fokuset på robuste verktøyklokker som fungerer både over og under vann.

Selvtrekkende kronograf og kapabel dykker
Designspråket er velkjent og slektskapet med sine moderne søsken P-101 og C-1000 er tydelig. Fortsatt benyttes en 39,5 mm stor urkasse med helbørstet finish, men med et selvtrekkende kronografurverk og en vannresistens til hele 500 meter har høyden vokst til 16,8 mm.

En matt sort skive får selskap av hvite og beige detaljer på underskiver og visere, samt et datovindu plassert klokken seks. Bezelringen henter sin direkte inspirasjon fra tidligere Navichron og kombinerer derfor en 12-timersskala for visning av en ekstra tidssone og en 20-minutters dykkerskala.

I første omgang vil klokken leveres på enten rem eller lenke, med 56 eksemplarer tilgjengelig av hver. Norsk pris er ikke kjent, men internasjonal pris er oppgitt til hhv. 1.956 og 2.096 sveitiske franc, avhengig av hvilken variant du velger.