Omega «Dark Side of the Moon» Alinghi

Innen seilsporten er førsteplassen i America’s Cup det gjeveste trofeet av alle. Sveitiske Team Alinghi har vunnet prestisjeregattaen to ganger og siden 2019 har Omega vært offisiell sponsor. Nå kommer en fartsfylt modell som bygger rundt den ikoniske Speedmaster DSOTM – men nå utstyrt med Alinghis rød logo i front.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Speedmaster-klokkene er nok mest kjent for sin historie innen romfart, men kronografserien har også kommet i mange ulike tolkninger som bygger rundt fartsfylte aktiviteter. Med seilbåter som gjør nærmere 40 knop er det kanskje også årsaken til at valget falt på denne modellen, fremfor mer naturlige Seamaster.

Keramikk og karbonfiber
Likheten med Speedmaster DSOTM og da spesielt Apollo 8-modellen er så absolutt tilstede. Klokken leveres i den sorte urkassen på 44,25 millimeter som er produsert i teknisk keramikk. Skivestrukturen er en kombinasjon av karbonfiber og et «bikubemønster» som illustrerer materialene som benyttes i båtens skrog. Det sporty helhetsinntrykket komplementeres gjennom utstrakt bruk av røde detaljer og Alinghis logo i underskiven klokken seks. Her finnes ingen visere, men logoen vil rotere dersom man benytter stoppeklokkefunksjonen.Snur man klokken rundt finner man caliber 1865, som er en spesialdekorert versjon av velkjente caliber 1861. Urverket har fått en industriell og teknisk finisjering som kler klokken meget godt. Også her finner man broer med karbonfibermønster. Urverket trekkes manuelt og leverer 48 timer gangreserve. Samarbeidsprosjektet mellom Omega og Alinghi har fått en norsk veiledende pris på 113.800 norske kroner.

Alinghi for fulle seil.
Leveres i egendesignet klokkeboks.