Omega Seamaster Diver 300M Nekton Edition

Engasjementet rundt oppdagelse under vann og ivaretakelsen av verdens hav har Omega en ganske rikholdig historie. Nå kommer en spesialutgave av den populære Seamaster Diver 300M i samarbeid med non-profitt organisasjonen Nekton.


Skrevet av Jørgen Erdahl


For de som ikke kjenner til Nekton er det en forskningsorganisasjon med mål å bevare verdens hav. En naturlig partner for Omega, som i fjor var en viktig støttespiller for Nektons «First Decent»-ekspedisjon. Forskningsfartøyet som ble benyttet – Seamaster 2 – er også å finne på den nye klokkens baklokk.

Lik, men ulik
Nekton-utgaven av Seamaster Diver 300M bygger på det vi allerede kjenner, men introduserer en bezelring av «grade 5» titan. Det betyr et drastisk endret visuelt uttrykk (som minner om enkelte andre spesialutgaver vi har sett den siste tiden fra merket) med tall og markører i relieff. Den sorte skiven (som er i teknisk keramikk) med det karakteristiske lasergraverte bølgemønsteret beholdes - og det hele brytes opp av røde detaljer. Et punkt å merke seg er at datovinduet er tatt bort, så klokken får et enda renere uttrykk enn sine søsken.

På innsiden sitter Omegas eget 8806 som gir meget høy presisjon og strålende egenskaper mot ytre påkjenninger. Det betyr samtidig at det selvtrekkende verket leverer 55 timers gangreserve.

Omega Seamaster Diver 300M Nekton Edition kan leveres på både gummirem og lenke. Modellen inngår i standardkolleksjonen og får en norsk veiledende pris på 61.400 kroner med rem og 64.800 kroner på lenke. Tilgjengelig fra oktober.