Oris Hölstein Edition 2021

There’s no place like home - innleder Oris, mens de forklarer at årets Hölstein Edition er et symbol på kjærlighet til mekaniske klokker. En klokke som søker å formidle selskapets store hengivenhet til å produsere finurlige små mesterverk til håndleddet.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Den årlige Hölstein-utgaven (som henter sitt navn fra Oris hjemby) har blitt en aldri så liten tradisjon fra sveitserne, og 2021 er på ingen måte noe unntak. Målet for årets utgave er enkelt: To make people smile. Det forsøker de å oppnå med en klokke som baseres på det velkjente «Big Crown»-designet og med egenprodusert mekanikk på innsiden.

Pointer Date og Small Seconds
Den 38 millimeter store klokken markerer første gang det nye 403-urverket benyttes. Bygget over samme lest som baseurverk 400, introduseres med det en datovisning langs ytre bezel, markert med en pil fra senter. Sekundene har samtidig måttet vike og plasserer seg som en «small seconds»-visning klokken seks. En grå skive og rem brytes opp av de røde detaljene på nevnte visninger og gir litt mer liv til en ellers ganske monokrom skive.

Det nye urverket betyr samme gode egenskaper som baseurverket, med fem dagers gangreserve, høy nøyaktighet, meget god motstandskraft mot magnetisme og bransjeledende 10 års garanti som de viktigste høydepunktene. Selv om mekanikken er ny, vises den ikke frem på denne spesialutgaven, men skjules bak et tett baklokk med den velkjente Oris-bjørnen som det visuelle høydepunktet. Det hele leveres i en spesialprodusert eske.

Oris Hölstein Edition 2021 kommer i totalt 250 eksemplarer og vil få en norsk veiledende pris på 42.000 kroner.