Oris på førsteplass

Hvis du er dykker og klokkeinteressert så er det et hav av klokker å fordype seg i på markedet. Likevel er det kun en håndfull klokker som kan fungere som et dykkerinstrument for en moderne dykker. Oris har ved hjelp av et unikt og enkelt prinsipp knust røkla med sin Aquis Depth Gauge.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam - Foto: Monochrome


Oris utviklet i 2013 en unik metode for å måle dybde under vann. Trykket under vann komprimerer luft, og Oris laget en enkel spalte i glasset hvor vann trenger inn når luften i spalten komprimeres. Når luften utvides igjen ved oppstigning så fortrenges vannet ut av spalten igjen. Enkelt og genialt, og Oris’ ingeniører beviste med dette sin evne til å tenke utenfor boksen. Nå i 2021 er spaltens utforming forbedret slik at den er enklere å lese. I tillegg er Oris’ Quick Strap Change system kommet til.

Totaliteten er en egentlig klassisk utseende dykkerklokke, men som du faktisk kan hoppe i vannet med, og komme trygt opp igjen.

Andre klokker med dybdemålerfunksjon koster fort femgangeren av Oris Aquis Depth Gauge, så prisen på rundt 38.000 kr kan ikke sies å være avskrekkende.


Referanse: 73377554154RS / MB

Urverk: Oris 733 basert på Sellita SW200, automatisk, 28.800 vph (4 Hz)

Gangreserve: 38 timer

Komplikasjoner: Timer, minutter, sekunder, dato

Kasse: Stål, 45,8 mm

Skive: Sort

Glass: Safirglass

Vannresistens: 500 meter

Lenke/rem: Quick Strap Change, Stållenke eller gummirem

Pris: 37.900 kr på rem, 38.800 kr på lenke