Oris Whale Shark Limited Edition

Med sin meget karakteristiske og visuelt spennende skive setter Oris’ nyeste spesialutgave fokus på trusselen mot verdens største fisk – Hvalhaien.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Å bidra i kampen mot bærekraft og bevaring av verdens hav har blitt en fanesak for mange klokkeselskaper. Oris har gjennom «Change for the Better» også et ønske om å være med på den viktige dugnaden og bidrar gjennom initiativet til ivaretakelse og restaurering av verdenshavenes sårbare økosystem, herunder den truede hvalhaien. Kjent som «The Gentle Giant» er arten også inspirasjonskilden til nylanseringens karakteristiske skive – som imiterer skinnet på verdens største fisk.

Særpreg til en kjent oppskrift
Oris nyeste spesialutgave bygges over velkjente og populære Aquis GMT Date - med en kassestørrelse på 43,5 millimeter. Det spesielle mønsteret på skiven akkompagneres av en gradert blåfarge som mørkner mot ytterkantene, samtidig som GMT-bezelen også er gitt et hint av samme farge i kombinasjon med sort. Oransje detaljer bryter med de ellers duse tonene. Resultatet er visuelt tiltalende og mønsteret fungerer som et tydelig bakteppe, uten at det ødelegger klokkens litt uvanlige eleganse – som man sjelden ser like tydelig i dykkerur.

Baklokket skiller seg også fra hylleutgaven med sin graverte hvalhai, samt nummereringen som indikerer at spesialutgaven kommer i totalt 2016 eksemplarer. Tallet hentes fra året IUCN (Verdens naturvernunion) satte fisken på sin liste over truede arter.

Klokken drives av Oris 798 som er selskapets variant av Sellita SW330-1. Det betyr et selvtrekkende verk med 42 timers gangreserve som også tilbyr datovisning i tillegg til nevnte GMT-funksjon.

Oris Whale Shark Limited Edition har fått en oppgitt pris på 32.700 Nok og skal være tilgjengelig fra forhandlere allerede nå i februar.