Overseas Self-Winding i roségull og blå skive

Siden nyeste iterasjon av Vacheron Constantins sportsmodell Overseas så dagens lys tilbake i 2016, har modellserien blitt kraftig utvidet både visuelt og teknisk. Nå henter basemodellen Overseas Self-Winding litt rojal inspirasjon fra sine avanserte søsken, med en kasse i roségull og en slående kongeblå skive.


Skrevet av Jørgen Erdahl


I tillegg til de selvskrevne stålvariantene er det roségull som virker å ha fanget Vacheron Constantins fulle gunst i Overseas-familien. Den litt varme gullegeringen har vi allerede sett på en rekke avanserte varianter Overseas - og også basemodellen Self-Winding har hatt dette tilgjengelig, men da kun med sølvhvit skive og levert med skinnrem.

Med skinnrem
Med gummirem
Med lenke

Lenke eller rem
Nå kommer Self-Winding med den signaturblå skiven og leveres samtidig med hele spekteret av lenke og remmer i hhv. gummi og skinn. Det gjør at klokkens bruksområde og visuelle profil raskt kan endres og tilpasses ulike anledninger. Med en oppgitt vanntetthet til 150 meter er det en klokke som klarer brasene langt utover de pyntede selskap.

Nettopp bruken av roségull og blått er et naturlig steg for sportskolleksjonen, og mange vil nok verdsette at denne vellykkede kombinasjonen farger og materialer ikke lengre er å finne bare på de aller dyreste modellene.

Den tekniske biten er ellers lik eksisterende varianter, med Vacheron Constantins eget «Hallmark of Geneva»-sertifiserte 6100-urverk på innsiden. Det er selvtrekkende og leverer solide 60 timers gangreserve.

Norsk pris er i skrivende stund oppgitt til 52.000 euro.