På hånden: Longines Spirit 40 mm

I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene. Spirit kommer i flere farger, størrelser og med forskjellige urverk. Nå har vi fått sjansen til å prøve bestselgeren: Longines Spirit 40 mm, tid/dato med sort skive.


Skrevet av Brice Goulard - Monochrome . Oversatt av Kristian Kvam


Longines nye kolleksjon er ikke en vanlig nyutgivelse av en vintage klokke, slik man kjenner Heritage kolleksjonen. Ja, det er mange klassiske koder som brukes i designet av Spirit, men klokkene er ikke inspirert av en eksisterende vintage klokke. For å gjøre det enkelt så er Spirit en klassisk pilotklokke med moderne proporsjoner og funksjoner. Klokkene faller dermed i vintage “inspirert” kategorien fremfor å bli en nisjeklokke for nerdene i “heritage” kategorien. Dette gir et langt bredere nedslagsfelt da den også når et publikum som ønsker en klassisk utseende klokke som passer til en mer moderne livsstil.

Longines Spirit 40 mm

Spirit ble lansert som en full kolleksjon med tre modeller – 40 mm tid og dato, 42 mm tid og dato og 42 mm kronograf. Alle disse er igjen tilgjengelig i tre forskjellige skivefarger med mange forskjellige valg når det kommer til lenke og reim. Tilsammen kommer kolleksjonen i 24 forskjellige referanser.
I dag fokuserer vi på en spesifikk modell, 40 mm tid og dato med sort skive på lærrem – ref L3.810.4.53.0. Hvorfor, vil du kanskje tenke?

Fordi vi tror dette blir bestselgeren, og vi mener også at denne modellen er den mest balanserte og attraktive klokken i kolleksjonen.

Kassen på Longines Spirit er designet med øye for detaljer. Det er definitivt en sportsklokke, med skrukrone som er vanntett til 100 m. Den fremstår også som en noe mer raffinert klokke med sin børstede kasse og markerte polerte fasetter på bezel og på kantene på skuldrene. Dette grepet toner ned det nesten instrumentaktige utseendet som klassiske pilotklokker ofte har.

Når vi ser på skiven så er det ingen tvil om at klokken har hentet inspirasjon fra de tidlige pilotklokkene. Skiven er bygget i to nivåer, hvor den sentrale delen er flat, og med tykke påsatte tall og visere med sterk kontrast til den sorte fargen på skiven.
Det er også en forhøyet ytre del på skiven med minutt skala. Dette gir en øket dybdefølelse i skiven. Designet her er flott med markert tilskjæring av de diamantformede markørene. Igjen detaljer som beviser at Longines her har hatt en godt øye med seg.

Elinor Smith
Hovard Hugh
Paul Emile Victor

Denne versjonen av Spiritklokkene er kanskje den mest «old-school» klokken i kolleksjonen. Både blå og sølv variantene fremstår mer moderne og kanskje til og med luksuriøse. Etter vår mening tilfører det mer klassiske designet med sort skive en tidløs sjarm og en økt bruksvennlig tilstedeværelse.

En viktig detalj på Spiritklokkene er 5-stjerner logoen på skiven. Tradisjonelt har Longines brukt denne logoen på klokkene sine for å indikere at klokken har et bedre urverk med kronometer kapasitet. Og det betyr selvfølgelig at de nye Longines Spirit er kronometer sertifisert (COSC).

Urverket er et automatisk cal L888.4, et oppgradert ETA 2892 verk. Det har en amagnetisk silikon fjær og en gangreserve på 64 timer. Longines gir hele 5 års garanti på klokken.

Pris og Tilgjengelighet
Longines Spirit 40 mm er tilgjengelig hos alle forhandlere og på nett. Prisen på denne modellen er veil. 21.790 kr.Nyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler