På hånden: Longines Spirit 40 mm

I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene. Spirit kommer i flere farger, størrelser og med forskjellige urverk. Nå har vi fått sjansen til å prøve bestselgeren: Longines Spirit 40 mm, tid/dato med sort skive.


Skrevet av Brice Goulard - Monochrome . Oversatt av Kristian Kvam


Longines nye kolleksjon er ikke en vanlig nyutgivelse av en vintage klokke, slik man kjenner Heritage kolleksjonen. Ja, det er mange klassiske koder som brukes i designet av Spirit, men klokkene er ikke inspirert av en eksisterende vintage klokke. For å gjøre det enkelt så er Spirit en klassisk pilotklokke med moderne proporsjoner og funksjoner. Klokkene faller dermed i vintage “inspirert” kategorien fremfor å bli en nisjeklokke for nerdene i “heritage” kategorien. Dette gir et langt bredere nedslagsfelt da den også når et publikum som ønsker en klassisk utseende klokke som passer til en mer moderne livsstil.

Longines Spirit 40 mm

Spirit ble lansert som en full kolleksjon med tre modeller – 40 mm tid og dato, 42 mm tid og dato og 42 mm kronograf. Alle disse er igjen tilgjengelig i tre forskjellige skivefarger med mange forskjellige valg når det kommer til lenke og reim. Tilsammen kommer kolleksjonen i 24 forskjellige referanser.
I dag fokuserer vi på en spesifikk modell, 40 mm tid og dato med sort skive på lærrem – ref L3.810.4.53.0. Hvorfor, vil du kanskje tenke?

Fordi vi tror dette blir bestselgeren, og vi mener også at denne modellen er den mest balanserte og attraktive klokken i kolleksjonen.

Kassen på Longines Spirit er designet med øye for detaljer. Det er definitivt en sportsklokke, med skrukrone som er vanntett til 100 m. Den fremstår også som en noe mer raffinert klokke med sin børstede kasse og markerte polerte fasetter på bezel og på kantene på skuldrene. Dette grepet toner ned det nesten instrumentaktige utseendet som klassiske pilotklokker ofte har.

Når vi ser på skiven så er det ingen tvil om at klokken har hentet inspirasjon fra de tidlige pilotklokkene. Skiven er bygget i to nivåer, hvor den sentrale delen er flat, og med tykke påsatte tall og visere med sterk kontrast til den sorte fargen på skiven.
Det er også en forhøyet ytre del på skiven med minutt skala. Dette gir en øket dybdefølelse i skiven. Designet her er flott med markert tilskjæring av de diamantformede markørene. Igjen detaljer som beviser at Longines her har hatt en godt øye med seg.

Elinor Smith
Hovard Hugh
Paul Emile Victor

Denne versjonen av Spiritklokkene er kanskje den mest «old-school» klokken i kolleksjonen. Både blå og sølv variantene fremstår mer moderne og kanskje til og med luksuriøse. Etter vår mening tilfører det mer klassiske designet med sort skive en tidløs sjarm og en økt bruksvennlig tilstedeværelse.

En viktig detalj på Spiritklokkene er 5-stjerner logoen på skiven. Tradisjonelt har Longines brukt denne logoen på klokkene sine for å indikere at klokken har et bedre urverk med kronometer kapasitet. Og det betyr selvfølgelig at de nye Longines Spirit er kronometer sertifisert (COSC).

Urverket er et automatisk cal L888.4, et oppgradert ETA 2892 verk. Det har en amagnetisk silikon fjær og en gangreserve på 64 timer. Longines gir hele 5 års garanti på klokken.

Pris og Tilgjengelighet
Longines Spirit 40 mm er tilgjengelig hos alle forhandlere og på nett. Prisen på denne modellen er veil. 21.790 kr.