True Square Tej Chauhan
True Square Tej Chauhan

Rado Design Week - 2020

I samarbeid med design- og arkitekturmagasinet Deezen holdt sveitsiske Rado sin første «Design Week» i starten av desember. En uke med virtuelle presentasjoner av noen helt spesielle varianter av sin True Square-modell, hvor kjente designere hadde fått frie tøyler for å skape sitt eget unike uttrykk.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Det sveitsiske selskapet er ingen fremmed for å dytte grensene innen materialbruk og design, noe som for alvor understrekes med deres siste kreasjoner. I samarbeid med designerne YOY, Formafantasma, Tej Chauhan og Thukral & Tagra kommer klokker som alle har fått et tydelig særpreg fra skapernes visuelle signatur.

Fra venstre: 1. True Square YOY  - 2. True Square FormaFantasma - 3. True Square Tej Chauhan

Samme utgangspunkt – ulikt resultat
Alle klokkene baserer seg på den samme rektangulære urkassen i keramikk med et selvtrekkende (automatisk) urverk med solide 80 timers gangreserve på innsiden. Men der stanser også likheten. Både fargevalg og ytre visuelle faktorer er radikalt forskjellige, fra Formafantasmas hvite og minimalistiske til Tej Chauhans gule og fremtidsrettede. Japanske YOY har gått for en sort modell med tydelig inspirasjon fra digitale armbåndsur, men her mer som en visuell illusjon.

True Square Tej Chauhan
True Square FormaFantasma
True Square YOY

Klokkene bruker alle farget teknisk keramikk i urkassen, og på enkelte av modellene medfølger det også lenke i samme materiale. Prisen ser ut til å starte på 19.900 for den gule med rem, mens den legger seg noe over for de med lenke. Klokkene er opplyst å være tilgjengelig fra autoriserte forhandlere i nær fremtid.