Respekt til Oris

Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Oris Aquis modellene er nærmest blitt et moderne dykkerklokkeikon. En akseptabel prisklasse på svært solide klokker med moderne designelementer er antagelig mye av årsaken til dette. Aquis Date er kanskje den mest allsidige klokken i modellserien. Så det er nok ikke uten grunn at Oris nå lanserer nettopp Aquis Date med det nye Cal.400 urverket.

Oris bryter ny grunn på mange områder med Cal.400. Tilbake i historien var Oris et fullverdig klokkehus med urverksproduksjon og klokkeproduksjon. I 1982 kuttet Oris produksjon av egne urverk og benyttet ETA og Selitta baseurverk. Av og til med egne moduler. Dette har pågått helt frem til i dag. 
Cal.400 urverket er designet og produsert på egen fabrikk. Tidligere ble Aquis Date levert med Selitta SW200, så dette nye urverket hever Oris til igjen å bli et fullverdig klokkehus.

Designteamet hadde et ønske om å lage et urverk som tilfredsstiller moderne krav til miljøet vi lever i og måten vi bruker klokkene våre på.
Vi omgir oss med datamaskiner, mobiltelefoner og vi vandrer i magnetiske felter som alle påvirker urverkenes nøyaktighet. Derfor er det i stor grad brukt anti-magnetiske komponenter. I tillegg er designet tilrettelagt for å minimere slitasje på sårbare komponenter.

Tilsammen så gir dette et automatisk urverk med 5 dagers gangreserve, og fantastiske 10 år serviceintervall, og 10 års garanti. Det er ikke mindre enn spektakulært fra et lite uavhengig klokkehus som Oris.
Det er krevende i dagens marked å utvikle et egenprodusert urverk. Ved å legge til grunn driftssikkerhet og byggekvalitet viser Oris veien fremover for mange av de etablerte klokkehusene, som leverer urverk med mindre imponerende spesifikasjoner på denne fronten. Og det til en pris som fortsatt ikke er avskrekkende.

Klokkene kommer til butikk i November 2020 og prises til 33.600 på lenke og 31.700 på gummirem med foldespenne.Harde fakta:

Urverk:                        Cal 400 Automatisk 120 timers gangreserve

Komplikasjoner:        Time, minutt, sekund, dato

Kasse:                         Stål 43.5 mm

Skive:                          Gradient Blå Super-Luminova

Visere:                        Super-Luminova

Vanntetthet:              30 bar (300 m)

Glass:                          Safirglass

Rem:                           Lenke eller Gummi, begge med foldespenne og Quick-Strap-Change