Robust og sporty Meistersinger

Meistersinger lanserer sin tredje klokke i 2021, året hvor de feirer sitt 20 års jubileum. Denne gangen en robust og sporty klokke som tåler masse juling. Meistersinger Unomat er navnet, og designet er typisk Meistersinger.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Meistersinger har alltid gått sin egen vei. De har siden starten i 2001 skapt sitt eget uttrykk, og de har klart å gjøre skape plass til klokkene sine i et vanskelig marked, og i et prissegment med massevis av gode konkurrenter. Når det kommer til klokker med kun én viser, så er det ingen over, og ingen ved siden. Meistersinger er Meistersinger. Etter to gode lanseringer i Bell Hora og den nydelige Stratoscope(ekstern lenke) kommer nå Unomat. 

Denne klokken har et helt annet helhetsinntrykk en det vi er vant med fra Meistersinger. Ja, de har beholdt kun én viser, men med kasse i stål og passende lenke er dette en tydelig mer robust look enn de tidligere har hatt for vane å vise frem. Når klokken i tillegg er både vanntett til 300m og antimagnetisk, så er det typiske kvaliteter for klokker som tåler endel.

I seg selv så er hovedtrekkene velkjent for sporty stålklokker, og Meistersinger tilfører i så måte ikke noe nytt i en presset klokkekategori. Likevel er det Meistersinger sin signatur som tilfører hele kategorien for sporty stålklokker noe nytt. Og det er den ene nåleformede viseren som er det  geniale med Meistersinger.Unomat har en solid kasse på 43 mm med skrukrone og en solid stållenke.  På innsiden sitter et driftssikkert Selitta SW400 urverk med 38 timers gangreserve. Urverket er beskytte av en innerkasse i flere lag med en antimagnetisk jernlegering. De flotte skivene i blå eller sort farge er laget av den samme legeringen, og tilsammen skaper dette et miljø for urverket som beskytter mot magnetiske felter.
Viseren er karakteristisk for Meistersinger, men i Unomat er den bredere enn til vanlig og fylt med Luminova i enten blå eller gul farge. Dette gir høy lesbarhet under ellers vanskelige forhold.

Klokken blir tilgjengelig fra Thune i slutten av juni, og får en pris på ca 20.500 kr.

Referanse: UNOMAT
Urverk: Automatisk Selitta SW400-1
Komplikasjoner: Timer, minutter og dato.  
Gangreserve: 38 timer
Kasse: 43 mm stål
Skive: Blå eller sort
Vannresistens: 30 Bar (ca 300 m)
Lenke/Rem: Stål lenke