Rolex lanseringer 2021

Det var knyttet store forventninger til nylanseringer i forbindelse med 50 års jubileet til Explorer familien i år. Om Rolex innfridde er det allerede delte meninger om, men her kommer mine umiddelbare tanker om de viktigste modellene i år.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Daytona:  En av de store nyhetene i år var innføringen av meteorittskiver på Daytona i edle metaller. Meteroittskiver har Rolex lenge lekt med, og da gjerne til et drøyt prispåslag. Ved dagens slipp synes jeg varianten i hvitt gull med Cerachrom krans og Oysterflex passer ekstra godt med meterorittskive. Men skiven gjør seg også til klokkene i helgull, enten det er hvitt gull, Everrose eller gult gull.


Datejust 36:  Her består nyheten i år også av nye skivevariasjoner. Tre av skivene er variasjoner av et palmemotiv, og den gjør seg godt i grønt. Den siste skiven synes jeg er ekstremt flott. En fluted gullskive som tar opp fargen, mønsteret og teksturen i kransen på Rolesor klokken.


Explorer 1: Allerede sekunder etter lansering var de første reaksjonene på plass. Dette kan bli nok en elsk eller hat klokke fra Rolex.  Two Tone på en Explorer er i manges øyne uhørt, mens noen elsker denne stille provokasjonen fra konservative Rolex. Selv er jeg ikke fan, men hva betyr vel det.

At modellen i stål relanseres i 36 mm havnet litt i skyggen av denne glorete utgaven, men må sies å være en av de bedre nyhetene i år. 

Explorer 2: Nytt urverk. Det var det. Mange hadde forventet store endringer ved Explorer 2. Meg selv inkludert. Et nytt urverk er sikkert flott, men herregud så kjedelig.

Priser og mer informasjon finnes på nettsidene til Rolex.