Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender. Nå er de nye variantene på plass, som leveres på den patenterte OysterFlex-remmen for et enda mer sporty uttrykk.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Den mekanisk intrikate Sky-Dweller har fått fornyet blest etter at den ble gjort tilgjengelig i stål for noen år siden. Modellen har imidlertid lenge vært tilgjengelig i edelt metall, og nå får man muligheten til å velge OysterFlex-rem på varianten både i gult gull og roségull. Med flere ulike skivefarger på begge modellene blir imidlertid de visuelle valgmulighetene noe større.

Teknisk identisk
Bortsett fra at lenken er byttet ut er klokkene teknisk like sine søsken – herunder med den samme 42 millimeter store urkassen. Det vil si at man i tillegg til vanlig tidsvisning med dato har muligheten til å se en ekstra tidssone i den sirkulære underskiven, markert med en rød pil like under Rolex-kronen.

I tillegg har Sky-Dweller årskalender hvor månedsvisningen markeres med en rød firkant på utsiden av timemarkørene. Januar klokken ett, februar klokken to osv. Denne tar høyde for måneder med hhv. 30 eller 31 dager, og krever kun korreksjon én gang i året – ved månedsskiftet februar/mars.

For å stille de ulike visningene benyttes en unik patent hvor bezelringen kan dreies mellom flere posisjoner. Deretter benyttes kronen for å justere tidssone, tid, dato eller måned.

Uten lenke i helgull går prisen litt ned, med varianten i gult gull priset til 404.500 kroner, mens utgaven i roségull legger seg på 419.600 kroner.