Seamaster Diver 300M Chronograph Ta/Ti/Sedna

Modellseriens kanskje mest eksentriske samling metaller gjør et comeback når Omega lanserer en ny utgave av sin Seamaster 300M Chronograph i titan, tantalum og Sedna-gull.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Den nye søskenflokken av Seamaster Diver 300M har etter hvert begynt å slå godt om seg med ulike materialer og fargekombinasjoner. Den unike sammensetningen av titan, tantalum og Omegas egen gullegering Sedna har vi også sett før, men da i begrenset opplag og uten kronograf. Nyheten får i tillegg selskap av en lasergravert blå skive i teknisk keramikk, som gir det hele et litt mer elegant uttrykk enn den grå skiven vi så på normalvarianten.

Uvanlig metall med historisk forankring
Tantalum er fortsatt et ganske uvanlig metall å se hos verdens klokkeprodusenter. Metallet har en rekke gode egenskaper og en blågrå tone, men gir også en solid vektøkning sammenlignet med både titan og stål. Derfor benyttes det gjerne for å utheve detaljer, så også her. Omega brukte tantalum første gang i det som kan sies å være denne klokkens farfar: Seamaster 300M Chronograph 2296.80 fra 1993, så en gjenintroduksjon virker helt på sin plass. Bruken strekker seg for øvrig videre fra bezelringen til å omfatte detaljer også i lenken.

Kronograf-versjonen av Semaster Diver 300M er ingen liten klokke med sine 44 x 17 millimeter på håndleddet. På innsiden finner vi Omegas eget caliber 9900 som gir markedsledende egenskaper innen de fleste kategorier og en gangreserve på 60 timer.

Norsk pris er oppgitt til 212.700 kroner og klokken er tilgjengelig fra november