Seiko 1965 Diver's Modern Reinterpretation 140th Anniversay Limited Edition

Blant fjorårets mest suksessfulle lanseringer fra Seiko var utvilsomt 1965 Diver’s Modern Reinterpretation. Som en del av det japanske merkets 140-årsjubileum kommer nå en ny versjon i begrenset opplag.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Med hvite skiver og blåtoner er det i alt fire klokker som deler samme fargepalett i jubileumskolleksjonen, som inkluderer modeller fra både Prospex-, Astron-, Presage- og 5 Sports-familien.

I Prospex er det nettopp den moderne tolkningen av Seikos første dykkerklokke – 1965 Diver’s Modern Reinterpretation - som får æren, og dermed legger den hvite skiven seg som et hittil femte tilskudd i den ellers mørkskivede og populære familien.

 

6000 eksemplarer
Utover den hvite skiven og de blå fargene på bezelen og sekundviseren følges samme oppskrift som på sine søsken. Det betyr en meget velproporsjonert urkasse på 40,5 x 13,2 millimeter i rustfritt stål. Kassen er i tillegg gitt det Seiko omtaler som «super hard coating» som skal gjøre klokken ytterligere motstandsdyktig mot riper.

Skrukronen og safirglasset er med å sikre en vannresistens til 200 meter, som gjør klokken til en kapabel følgesvenn også på turer under vann. På innsiden benyttes Seikos eget selvtrekkende 6R35 som leverer solide 70 timers gangreserve og datofunksjon.

I alt 6000 eksemplarer av jubileumsvarianten SPB213 vil leveres på verdensbasis. Norsk veiledende pris er oppgitt til 14.998 kroner.