Seiko Prospex Speedtimer

Seiko introduserte seg selv på den internasjonale scenen på 60-tallet med svært presist tidtakingsutstyr til idrettsarrangementer. Siden har de vært å se over alt i både sommer og vinteridrett. Nå lanseres nye Seiko kronografer med inspirasjon fra 60-tallets design.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam


Sentralt i suksessen på 60-tallet var en rekke stoppeklokker basert på Seikos den gang så nyskapende "hjerteformet kam" -mekanisme. Den nye kammekanismen leverte et presisjonsnivå som man antok å være uoppnåelig på manuelle stoppeklokker.
Så, i 1969, introduserte Seiko sin Speedtimer med det innovative Caliber 6139 urverket. Det var verdens første automatiske kronograf med et kolonnehjul og vertikal clutch. To mekanismer som fortsatt er en forutsetning for kronografer med høy presisjon og nøyaktighet.

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph
Den nye kolleksjonen inneholder fire nye SOLAR-kronografer som drives av urverk V192. Urkassens form er tro mot originalen, men diameter er økt til 39 mm.
Med en kombinasjonen av børstet hairline finish og glatt polering fremstår klokken moderne. Et buet safirglass gir samtidig et nikk tilbake i tid til de buede plexiglassene vi kjenner fra vintageklokkene.

Skivevariantene er hvit, marineblå, gull og svart. De har en sandblåst finish som fremhever de sterke kontrastene i skiven og sikrer høy lesbarhet.

Klokken vil koste 7490 kr og er klare for levering.

Referanse: SSC813 / SSC815 / SSC817 / SSC819
Urverk: CAL V192
Komplikasjoner: Tid, Dato og kronograf  
Gangreserve: 38 timer
Kasse: 39 mm Stål
Glass: Safir
Vannresistens: 10 Bar (ca 100 m)
Lenke/Rem: Lenke i stål