Sinn lanserer 105 St Sa UTC

Årets nyhetsslipp fra tyske Sinn ga oss flere nyheter i 105-kolleksjonen. Mest spennende er kanskje de to 105 St Sa UTC, som med muligheten for å vise flere tidssoner gjør at vi lengter til å kunne fly mellom verdensdelene atter en gang.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Nyhetene er tro mot konseptet vi har blitt kjent med fra Sinn, med sitt store fokus på ujålete og funksjonelle klokker. De to variantene – hvis eneste forskjell er å finne på skivefargen – kommer i en 41 millimeter stor urkasse av sandblåst rustfritt stål, utstyrt med en dreibar bezel inndelt i 24. Det gjør at man enkelt kan følge flere tidssoner, enten ved å stille den ekstra timeviseren eller ved å dreie den sorte bezelen til ønsket posisjon.

Begge klokkene benytter sorte og hvite grunnfarger, mens den tydelige oransje kontrastfargen gir det hele et litt mer livlig uttrykk. Et diskré datovindu klokken seks balanserer skiven og gir en ytterligere praktisk tilleggsfunksjon, uten å stjele oppmerksomheten unødig.

Forventede spesifikasjoner
Også de tekniske data er som vi forventer å finne. Det betyr klokker som er godkjente etter gjeldende internasjonale standarder (DIN 8309/8310) både på vanntettheten til 20 bar (200 meter), samt med sine gode antimagnetiske egenskaper. Detaljer som skrukrone, skrudd baklokk og safirglass er også til stede. På innsiden finner vi arbeidshesten SW 330-1 fra Sellita som er et selvtrekkende mekanisk urverk.

Nye 105 St Sa UTC kan leveres på enten gummi- eller silikonrem med veiledende pris på 1.590 euro, eller med lenke til 1.790 euro. Tilgjengelig fra autoriserte forhandlere og online nå.