Superbil møter superklokke. Roger Dubuis Excalibur Essenza SCV12

Italienske Lamborghini og sveitsiske Roger Dubuis har hatt et «adrenalinfylt» samarbeid i flere år. Det har resultert i en rekke vanvittige kreasjoner og nyeste utgave Excalibur SC-V12 ser ut til å være enda et hakk opp på stigen.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Utgangspunktet for det nyeste samarbeidet er Lamborghinis kraftigste bil noensinne. Den 830 hestekrefter sterke Essenza SCV12 er selskapets første V12-motoriserte «hypercar» som er beregnet for banebruk - og kommer i et begrenset opplag på kun 40. Svaret fra Roger Dubuis kommer i form av en Excalibur som også strippes ned til det aller mest nødvendige og samtidig harmoniserer designet man finner i superbilen.

Spesialtilpasset
Gjennom sitt «Rarities»-program vil alle kjøpere av Excalibur Essenza SCV12 få være med å spesialtilpasse sin klokke. Her vil eierne kunne være med når valg rundt klokken skal tas, herunder kasse, skive, rem, farge og øvrige komponenter. Langt de fleste vil kanskje tilpasse armbåndsuret til å harmonisere med sin egen Lamborghini Essensza SV12?

På pressebildet som er lansert skimtes en meget åpen konstruksjon som er meget lik selskapets Excalibur Spider Aventador S. Det vil si to (!) balansehjul montert med 90 graders helning – montert med differensial - og som operer med en 2 x 4 hz frekvens (57.600 vph). Nytt er designet på broene over fjærhuset, som denne gang symboliserer felgene på superbilen. Urkassen er for øvrig i ultralett karbonkompositt – også det i tråd med det sportslige racingtemaet.

Dersom du ønsker å sikre deg superbilen og superklokken har vi ingen norsk veiledende pris til deg, men regn med å finne frem mange millioner.