Sylvester Stallones Panerai solgt på 5 minutter!

New York, NY, desember 2020: Panerai Luminor som Sylvester Stallone brukte i filmen Daylight, ble solgt for 214,400Us dollar.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Panerai er glad for å kunngjøre auksjonssalget av tre viktige Panerai-klokker via Phillips og i samarbeid med Bacs og Russo, på den kjente auksjonen December Racing Pulse Flagship.

Auksjonens spennende midtpunkt var den berømte Panerai Luminor PAM5218-201 / A (Lot 47) personlig levert av skuespiller Sylvester Stallone, og som ble solgt for en enestående sum på 214.200 US dollar etter mindre enn 5 minutter med budrunder.

Denne høye salgsprisen var en heder til klokkens særpreg men også til den enorme fascinasjonen som merkets tidlige historie fortsetter å ha for samlere.Uret har oppnådd en nærmest fabellignende status blant samlere og entusiaster og er allment anerkjent som katalysatoren for Panerai’s internasjonale inntog. Denne Luminor modellen satte Panerai på verdenskartet.

–Vi er glade for å ha vært vitne til et historisk øyeblikk som er så uløselig knyttet til både Panerai’s begynnelse og fremtid, sa Jean-Marc Pontroué, administrerende direktør hos Panerai.

–Som klokkemerke har vi alltid vurdert hva som ligger i mulighetene mens vi samtidig har bakkekontakt og følger prinsippene fra merkets begynnelse. Etter suksessen med den første Phillips-auksjonen i Hong Kong for et par uker siden, er dette et sterkt signal om at Panerai beholder høy status blant samlere. Vi er stolte over å ha inngått et samarbeid med Phillips for å tilby ur-interesserte over hele verden en unik klokke som er så representativ for vår banebrytende ånd.


Auksjonen inkluderte også to viktige LAB-ID-klokker: Den perfekte utførelsen av Panerai’s kreativitet og teknikk med den første generasjonen LAB-ID PAM700 (Lot 45) som tilbyr en enestående 50-års garanti. Denne bemerkelsesverdige klokken ble solgte for 69,300 US dollar.

Deretter fulgte Panerai’s nye kreasjon, den neste generasjonen av Luminor LAB-ID PAM1700 (Lot 46), en feiring av Luminor Collection 70-årsjubileum. Den ble tilbudt publikum for første gang gjennom et Panerai partnerskap med Phillips, slik at en privat samler fikk gleden av den første i rekken av denne limited edition på bare 70 klokker for en sum på 81.900 US dollar.