«Tid er mer reelt enn noensinne!»

–Jeg har blitt voksen og da er det greit å ha noe på armen som viser hva tid kan symbolisere. Kjetil Jansrud (35), alpinist og «friend of the brand» hos Hublot.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti - Foto: Hublot


–Jeg gikk fra å være bare alpinist til å bli pappa i juli i fjor, så nå er klokker viktig for å være god familiefar. Tid er nå en reell ting i hverdagen min. Min datter heter Frøya og er 7 måneder, forteller Kjetil Jansrud stolt.

Kjetil Jansrud har blitt far, og livet får nye perspektiver.

Alpinsesongen er over, med «noen høydepunkter og noen utfordringer» som Jansrud selv beskriver.

–Jeg er ikke så fornøyd, men lærte mye. Nå går jeg inn i OL sesong og skal presterte bedre enn i år, jeg planlegger 8 måneder frem i tid.

Hvordan kom du i kontakt med det anerkjente klokkemerket Hublot?

–Helt fra jeg var ung, har jeg alltid vært veldig fascinert av Hublot, jeg var aldri superfan av klassiske stålklokker. Det er veldig spennende med full pakke karbon slik som Hublot viser, jeg synes klokker blir røffe og tøffe i karbon.

­–Da jeg skulle kjøpe min første Hublot klokke, fikk jeg tips fra en venn som kjente til produsenten og de som jobbet der. Jeg tok kontakt i 2015, de ble giret på samarbeid og jeg var ikke vanskelig å be. Fra 2016 ble jeg såkalt «friend of the brand».

–Det har vært inspirerende å følge hvordan dette klokkemerket jobber. De utvikler alle små deler, og dytter grensene hele tiden slik som i idretten. Hublot har flotte mennesker og det har vært et veldig givende samarbeid i disse 5-6 årene. Jeg har vært på fabrikken to ganger, sett maskinene de bruker og møtt personer som er lidenskapelig opptatt av det de holder på med. Sjefen Ricardo Guadalupe er veldig på, han kjenner til alle ledd, helt ned til minste detalj.

Ricardo Guadalupe og Kjetil Jansrud

Hva fascinerer deg spesielt med Hublot brandet?

–Jeg har alltid vært klokkeinteressert. Ofte legger man elsk på et klokkemerke og Hublot trigget meg. Det som jeg synes er en god match, er innovasjonsutviklingen med ulike materialer samt det designmessige. Modellen Big Bang fikk internasjonal anerkjennelse og er fortsatt i utvikling med nye materialer. Kombinasjonen av det estetiske og det litt utypiske materialvalget som titan, karbon og keramikk fascinerer. Hublot har in-house urverk som representerer det estetiske, in-house er jo det som gjelder i klokkeverdenen.

–Mange klokkefolk er mer opptatt av det som er inni enn det som er utvendig. Der har gjort Hublot mye gøy med modeller som Meca-10, dvs. en klokke med 10 dagers power reserve klokke pluss flere i limited edition, samt Unico.

Hva imponerer deg?

–Hublot var en av de første klokkemerkene som tok i bruk kombinasjon av gull og grafitt, med legering i Magic Gold. De var tidlig ute med keramikk til å inneholde farge, det er en komplisert prosess for å unngå falming, ingen produksjon fikk det til før Hublot. Det er en av grunnene til at det er så spennende og interessant for meg å komme på fabrikken og lære hvordan de utvikler materialer.

–Naturgummireim brukte Hublot som en av de første store på det feltet. Edle metaller er kjent, men Hublot har også hele klokker av safir, og et helt klokkehus gjennomsiktig med farger. Noen er veldig glad i det, andre i klokkeverden synes ikke noe om det hvis de hyller mer det klassiske og stål. Jeg kommer fra idrett med nyskapning, og føler nærhet med Hublot som tar nye steg hele tiden.

«Det store for meg er at et klokkemerke snakker til meg personlig. Det var åpenbart med Hublot.»

Har du noen klokkefavoritter?

–Big Bang Aero Fusion var den første – i skeleton karbon– det er min favoritt fortsatt, med komplisert urverk men lett, og man ser urverket, det er utrolig tøft.

–Jeg har totalt nå seks Hublot klokker. Til daglig bruker jeg Big Bang i stål 44 mm, den klokken er mest vanlig, med sort urskive og stålkasse. Den passer til hverdagsbruk, tåler mye, er passe diskret noe jeg kan trives godt med. Noen ganger er de rene linjene og materialene det rette. Jeg har også Unico i All Black versjon.

–I det siste har jeg mest brukt Meca-10 i Magic Gold, den har mer stil, passer når man skal gå bort i middag. Som glad klokke-entusiast liker jeg å ha ulike uttrykk på armen, og bytter ofte. Da tar jeg frem fine klokker til finere anledninger. 

Hvordan velger du klokke ut fra anledninger?

–Det er interessant hvordan jeg kan ha favoritter i en periode, er helt komfortabel med dem og plutselig får jeg fornyet interesse for de andre. Jeg har vært forsiktig med Classic Fusion Aerofusion gullklokke, den er flott og jeg brukte den mye i starten men nå tar jeg den kun frem til ordentlige fine anledninger. Når brukte jeg den sist? Ved juletider med dress og da jeg var stivpyntet.

–Klokker er personlig valg, ut fra humør og hva jeg kler meg i. Det viktigste er at en klokke skal vekke følelser, ikke bare ha blå klokke til blå klær. Jeg har et nært og personlig forhold til klokkene mine, de gir en spesiell følelse ut fra hvordan de sitter og i hvilket humør jeg er i. Jeg koser meg med en klokke på armen. Det er jo mannens smykke, og jeg pynter meg gjerne.  

Får du kommentarer på klokkene?

–Ja, fordi færre har Hublot enn Rolex, Tag Heuer og kjente merker. De på min alder (35) har veldig sansen for Hublot, de er lette å se, er ikke anonyme klokker og ikke ønsker de å være det heller. Alle synes mine ur er vanvittig fine. Hublot er et merke som blir stadig mer lagt merke til, og akseptert. Hublot har faktisk eksistert lenge men oppnådd store markedsandeler de siste 10-15 år og får stadig nye tilhengere. Big Bang er en av deres klassikere og har ekstra sterk posisjon.

«Jeg har et nært og personlig forhold til klokkene mine, de gir en spesiell følelse ut fra hvordan de sitter på armen og i hvilket humør jeg er i.»

–Jeg har et personlig, levende forhold til mine klokker og jeg ser at min generasjon er også bevisste på kvalitet og håndverk på klokker spesielt. Klokkeinteressen har eksplodert, også hos dem jeg har kjent fra barndommen som ikke var interessert før. Det er en jungel der ute, en stor mix av merker. Det store for meg er at et klokkemerke snakker til meg personlig. Det var åpenbart med Hublot. Jeg er fascinert av prosessen med å skape noe, og møte de menneskene som brenner og jobber så intensivt ut fra sin sjel med å lage det jeg har på hånden. Det ligger mye kjærlighet der, det treffer.

Hva skjer fremover med samarbeidet?

–Hublot er en stor organisasjon, de samarbeider med verdensprofiler og gjør mye hele tiden. Noe på snø blir det mindre av nå og det er ikke planlagt noe i den nærmeste tiden. Nå under covid er det stille, men markedet i Norge blir stadig større, og jeg har vært i utlandet på ulike tilstelninger. Det kommer å skje mer underveis fordi stadig flere i Norge har oppdaget dette fantastiske sveitsiske urmerket!

Kjetil Jansrud (35)

Alpinist
Gull, sølv og bronse fra OL, og gull og to sølv fra VM.
Tildelt Aftenpostens gullmedalje for gullmedaljen i super-G i OL i Sotsji, i 2014.
Tildelt prisen som Årets mannlige utøver og Utøvernes pris, i 2015.
Kåret til Årets forbilde i 2015 på Idrettsgallaen 2016.
Jansrud er utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right to play.

Kilde: WikipediaNyheter

WatchMore

Brandnews

Watchvideo

 • Reverso Tribute Nonantième | Jaeger-LeCoultre

  See more
 • Oris: Introducing the AquisPro Date Calibre 400

 • Historien om Kintaro Hattori

  Commemorative Movie of His 160th Anniversary

 • The IWC Pilot's Watch Chronograph Edition

  "Tribute to 3705"

  See more
 • The TAG Heuer

  Carrera Porsche Chronograph 44mm Calibre Heuer 02

 • MeisterSinger – med fokus på øyeblikkene!

  Livet blir ikke målt i minutter og sekunder, men i øyeblikk er et slagord som fanger selve essensen til sveitsiske MeisterSinger.

  See more
 • Seiko Prospex SPB191

  Se unboxing av Seiko Prospex SPB191 "Shogun"

 • The 2021 Zenith Chronomaster Sport

  A sharp new look outside, a significant boost inside.

 • Seiko Presage Unboxing

  Se unboxing av Seiko Presage SRPE41J1 

 • Rolex Sky-Dweller på OysterFlex

  Blant de aller mest avanserte klokkene i Rolex’ katalog finner vi Sky-Dweller – en klokke som både har visning av to tidssoner og årskalender.

  See more
 • På hånden: The Longines Spirit 40 mm

  I fjor høst lanserte Longines sin nye Spirit kolleksjon. Med øket fokus på nøyaktighet og presisjon i en klassisk pilotklokke innpakning, så regnes lanseringen som en av de viktigste for Longines de seneste årene.

  See more
 • Respekt til Oris

  Oris hever nå standarden for sine nye klokker med et flunka nytt egenprodusert urverk. I dag lanseres urverket i en ny Oris Aquis Date. Les mer om klokken her:

  See more
 • MeisterSinger

  - the single-hand watch brand

  See more
 • Breitling SuperOcean Heritage 57

  Med sitt kule og avslappede uttrykk er Breitlings SuperOcean Heritage 57 en klokke som sender tankene tilbake mot slutten av 1950-tallet.

  See more
 • Breitling lanserer Chronomat for damene

  Les artikkel publisert hos The Watch

  See more
 • Kronaby

  Hvordan virker smartklokken fra Kronaby Sweden?
   

  See more
 • The New H. Moser & Cie.

  Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

  See more
 • Von Doren - Uræd

  Som kanskje mange vet er mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen, tidligere filmskaper. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at merket aktivt bruker videoer i markedsføringen.

  See more
 • Bell & Ross BR 05 Chrono

  I fjor høst lanserte Bell & Ross sin BR 05, som selskapets svar på den «horologiske flodbølgen» av sportsklokker med integrert lenke som har blitt lansert den senere tiden. En kategori klokker som er viktigere enn noen gang og hvis popularitet ikke virker å avta. Nå utvider Bell & Ross sin kolleksjon - med stoppeklokkefunksjon i den helt nye BR 05 Chrono.

  See more
 • Edox - Delfin Mecano Documentary

  Se dokumentar om Delfina Mecano modellen fra Edox

  See more
 • Maurice Lacroix Aikon Venturer

  Unboxing av den nye Maurice Lacroix Aikon Venturer

  See more
 • Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Unboxing.

  Se unboxing av den nye Seiko Prospex alpininst.

  See more
 • Omega on deck

  The 36th edition of the “Auld Mug” will mark OMEGA’s third time as Official Timekeeper. Having already timed the America’s Cup in 2000 and 2003, we’re back on board in 2021. Proud to serve the world’s best sailors on the waters of Auckland’s Waitemata Harbour and deliver split-second precision, even in the choppiest seas.

  See more
 • Silver Snoopy

  OMEGA Presents: The Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

  See more

Artikler