Tid og natur i perfekt harmoni.

En Grand Seiko -skapelse drevet av en ny Spring Drive -uverket feirer Seikos 140 -årsjubileum.


Skrevet av Optura som partner


I dag minnes Grand Seiko 140 -årsjubileet for grunnleggelsen av Kintaros selskap med en klokke drevet av det nye Spring Drive 5 Days urverket 9RA2. Urskiven er inspirert av det rolige vannet i Suwa -sjøen som ligger nær Shinshu Watch Studio hvor klokken er laget

Minamo. Den rolige vannoverflaten ved Suwa -sjøen.

Den mykt strukturerte skiven

-og de skarpe viserne og indeksene. En perfekt kontrast. Mønsteret på urskiven fremkaller den milde svingningen av vannoverflaten ved Lake Suwa, med krusninger og små bølger som skaper en behagelig gnist i hvilken vinkel du ser urskiven fra. Kombinert med den jevne sveipende bevegelsen til sekundviseren som er unik for Spring Drive, fanger skiven den rolige og sømløse tiden. Sekundviseren og Grand Seiko -bokstavene er i en gullfarge som gjenspeiler soloppgangen som glitrer på innsjøens overflate.


Den mykt strukturerte skiven og de skarpe viserne og indeksene

En perfekt kontrast.

Mønsteret på urskiven fremkaller den milde svingningen av vannoverflaten ved Lake Suwa, med krusninger og små bølger som skaper en behagelig gnist i hvilken vinkel du ser urskiven fra. Kombinert med den jevne sveipende bevegelsen til sekundviseren som er unik for Spring Drive, fanger skiven den rolige og sømløse tiden. Sekundviseren og Grand Seiko -bokstavene er i en gullfarge som gjenspeiler soloppgangen som glitrer på innsjøens overflate.

Den nye Spring Drive 5 Days uverket 9RA2 arver alle ytelseskarakteristikkene til Spring Drive urverket 9RA5 som ble introdusert i fjor for å feire 60 -årsjubileet for Grand Seiko. Den nye posisjoneringen av viserne og indikatoren for gangreserve som har blitt flyttet til urverkets bakside, gir klokken en slank og elegant følelse ved observasjon av urskiven og forbedrer urskiveens utsøkte håndverkssignatur til Grand Seiko.

Urverk 9RA2 og skjønnheten i Shinshu

Urverkets diskré sjarm

-og skjønnhet avslører den unike japanske estetikken som Grand Seiko er kjent for. Den delikate strukturen på urverkets finish gjenspeiler frosten som vinteren bringer til skogene i Shinshu hvor alle Spring Drive -klokkene er laget. Broens linjer er diamantslipte for å reflektere lys fra alle vinkler og juvelene og den herdede blå gangreserveindikatoren gir en stille gnist som er en fryd å se. Urverk 9RA2 gjør at det nye uret er slankere enn noen annen nåværende Spring Drive - verk. Urverket oppnår sin slankhet takket være re-design og re-posisjonering av Magic Lever. Offset Magic Lever er plassert vekk fra sentrum av urverket for å redusere tykkelsen. Den nye posisjonen av hendene bidrar også til den slanke profilen til klokken.

Låsen bærer Grand Seiko -initialene i 18k gull.

Essensen av Grand Seiko

Designet til denne limiterte klokken stemmer overens med Grand Seiko -stilen som ble definert tilbake i 1967 med den berømte 44GS, men arvtakeren er kombinert med en moderne følelse som perfekt uttrykker den stille, men sterke karakteren til Grand Seiko. Dens kraftige hender og rillede, fremtredende markører sikrer perfekt lesbarhet. Zaratsu-polerte, forvrengningsfrie speilfinish og delikate hairline-finish veksler, noe som gir urkassen en stille og harmonisk glød. Urkassen har brede lugs og et lavt tyngdepunkt som sikrer at klokken sitter lett og sikkert på håndleddet.

Klokken vil være tilgjengelig som limitert modell til  2.021stk.