Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

To spennende GMT-nyheter i Grand Seiko Sport Collection

Med bruk av safirglass i bezelen byr nyhetene SBGJ237 og SBGJ239 på spennende visuelle opplevelser. Sammen med muligheten for å vise tre tidssoner er dette to nyheter som bør ligge godt an til å bli årets favoritter blant merkets trofaste fans?


Skrevet av Jørgen Erdahl - Foto: Håvard Flaatten


Etter en annerledes vår har endelig klokkenyhetene for 2020 begynt å gjøre sin etterlengtede entré. For Grand Seiko er året i år kanskje ekstra viktig, ettersom det markerer det viktige 60-årsjubileet for de stolte japanerne. Et tall med sterkere betydning i nettopp japansk kultur enn her hjemme, og som egentlig var påtenkt en storstilt feiring tidligere i år - før corona-epidemien satte en stopper for planene.

SBGJ237
SBGJ239

Tre tidssoner og safirbezel
Selv om jubileumsutgaver for 60-årsfeiringen garantert vil skape engasjement finnes det også noen godbiter i de normale kolleksjonene. I Grand Seiko Sport Collection er det to klokker som hittil skiller seg litt ekstra ut i mengden - SBGJ237 og SBGJ239.

De to klokkene, som deler alle vesentlige elementer med unntak av fargevalg, er en blanding av funksjonalitet gjennom tidssoner og bekymringsløs hverdagsbruk over og under vann. En typisk sportsmodell, bygget for ulike utfordringer. Den kraftige kassen måler 44,2 x 14,4 millimeter og sikrer at vannet holdes ute ned til 200 meter under vannflaten. Samtidig vil den indre og roterbare bezelringen – sammen med GMT-viseren – gjøre deg i stand til å holde oversikt over både to og tre tidssoner.

Elegante skivevarianter med flotte polerte indikatorer er tilstede, men overskriften stjeles likevel av bezelringen. Med et øvre lag av safirglass gir det en visuelt levende opplevelse, hvor fargene vil skifte etter hvordan lyset treffer. Fra mørkt til lyst, med en nesten underlig vintage-effekt som resultat.

Foto: Håvard Flaatten

Høyfrekvent urverk
På innsiden av urkassen finner vi Grand Seikos eget 9S86 som er GMT-varianten av svært kapable 9S85. Det betyr den litt uvanlig høyre frekvensen på 36.000 halvsvingninger per time. Det sikrer god presisjon, samtidig som man har en meget akseptabel gangreserve på 55 timer på det selvopptrekkende verket. Oppgitt nøyaktighet er -5 til +3 sekunder per dag.

Norsk pris for SBGJ237 er oppgitt til 79.950,- og klokken leveres på stållenke. Ryktene sier at SBGJ239 muligens kun vil bli å finne i Grand Seikos egne butikker, men oppgitt pris er to tusenlapper under førstnevnte – da trolig grunnet lenken er byttet ut med en brun skinnrem. Salgsstart på begge modellene er oppgitt til juni/juli.