Tre nye Startimer Pilot Quartz Chronograph Big Date fra Alpina

Sveitsiske Alpina har lenge vært en brobygger mellom det klassiske og det moderne, med klokker som forsøker å tilby høy kvalitet for pengene. Nå håper man at tre nye Startimer med kronograf og stor datovisning skal kunne appellere til potensielle kunder.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Startimer-kolleksjonen er Alpinas klokker spesifikt rettet mot fly og luftfart. Her finner man allerede en rekke ulike pilotinspirerte ur, i ulike størrelse, materiale og med ulike funksjoner. Kolleksjonen spenner også over både batteri-baserte (quartz) og mekaniske urverk, og de tre nyhetene er alle i førstnevnte kategori.


Klassisk pilotkronograf med en twist
Med sin 44 millimeter store urkasse og velvoksne krone, er nylanseringene helt i tråd med klassiske pilotklokkers visuelle form. Alpina har i tillegg valgt å inkludere kronograf-funksjon, samt en uvanlig «big date» datovisning som er plassert klokken seks.

De tre nyhetene deler fysiske mål, men inkluderer henholdsvis to varianter i stål (med lyse eller mørke underskiver) og én hvor stålkassen er belagt med roségull. Alle utgavene har samme urverk, som leverer høy presisjon og 48 måneders estimert batteritid. En oppgitt vanntetthet til 100 meter er uvanlig å se på pilotklokker, men desto mer positivt om man ønsker å bruke klokken uten bekymringer.

Norsk pris på nyhetene er oppgitt til 9.250 kroner for stålvariantene, mens den mer pyntede roségull-varianten havner på 12.300 kroner.