Vacheron Constantin – Everest-prototypen blir realisert!

Spol tilbake to år og Vacheron Constantin avduket en helt spesiell prototype av sin populære Overseas Dual Time – spesielt utviklet for eventyrer, fotograf og fjellklatrer Cory Richards. Nå blir prosjektet videreført til to nye Overseas-modeller, som begge kommer i sterkt begrenset opplag.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Produsert i en kombinasjon av tantalum og titan, var «Everest»-utgaven til Cory Richards noe helt annet enn hyllemodellene i Overseas-familien. Klokken, som var med Richards til toppen av Mount Everest og senere ble auksjonert bort for et veldedig formål, skapte så også stor interesse fra entusiaster verden over. Alle med et klart ønske om at den røffe utgaven av luksussportsklokken ble realisert, utover den ene unike prototypen.

Chronograph og Dual Time

Dual Time og Chronograph
På sett og vis har merkets tilhengere nå blitt hørt, for nå kommer Overseas «Everest» Dual Time og Overseas «Everest» Chronograph. De viderefører mye av samme oppskrift som originalen, med det mørke metallet i urkassen, den ru grå skiven, tydelige beskyttere for krone og trykknapper, samt muligheten for sporty remmer av cordura eller gummi.

Borte er imidlertid den underliggende bezelringen i tantalum, som er erstattet med en stålekvivalent – og med et totalantall på kun 150 eksemplarer av hver er dette ingen hyllemodell, men fort eksemplarer det kan det bli kamp om å sikre seg.

Studert fra baksiden er urverket relativt velkjent fra søskenmodellene, men rotoren har fått en helt ny gravering av Mount Everest, basert på bildet tatt av Cory Richards. Også urverket i seg selv er gitt en mørkere overflate, i tråd med klokkens uformelle karakter.

Gitt at du klarer å spore opp et eksemplar vil du måtte regne med en utsalgspris på 31.000 amerikanske dollar for «Dual Time» og 37.000 amerikanske dollar for kronografvarianten. Tilgjengelig fra Vacheron Constantins butikker nå.