Prospex 1986 Quartz Diver

I 1986 lanserte Seiko et dykkerur som satte en ny standard. Det kombinerte Seikos legendariske 1975-design med 1000 meter vannmotstand som kreves for dypdykking med quartzurverk som ga en nøyaktighet som ingen mekanisk dykkerur kunne matche. Dette er fortsatt anerkjent som et av Seikos viktigste dykkerur. 


Skrevet av Optura as


I dag, 35 år senere er denne klassiske Seiko dykkerklokken gjenfødt med nye designfunksjoner og oppgradert spesifikasjoner for profesjonelle dykkerur. Dette er en klokke som virkelig lever opp til Prospex-navnet. Den vil være tilgjengelig i juli 2021 som en limitert modell hos utvalgte Seiko-forhandlere.

Arvet funksjoner fra fortiden, introduserer nye funksjoner for fremtiden.

Denne nye klokken arver alle viktige designfunksjoner og innovasjonene som gjorde både 1975-modellen og kvarts-originalen fra 1986 til en favoritt i profesjonelle dykkermiljøet. Den har 1000m vannmotstand og heliummotstand som dypvannsdykking krever. Urkassen er laget av ett stykke aluminium og har en ytre beskyttelsesring som bidrar til den fantastiske støtmostanden. Den har også trekkspill-stil stropp som sørger for at klokken forblir tett på håndleddet på alle dybder. Den ytre beskyttelsen er laget av zirconia-keramikk, som er syv ganger hardere enn stål, noe som ytterligere forbedrer motstanden mot sjokk. Stroppen er nå av høy kvalitet, men likevel fleksibelt silikon.
 
Som en ny sikkerhets- og designfunksjon er kronen merket med et lys gult "Lock"- ikon og en pil for å indikere rotasjonsretningen. Den krone-stammen er også i gul slik at brukeren kan umiddelbart merke om kronen er låst opp. De hvite timemarkørene skiller seg ut mot den mørke urskiven slik at de er lette å lese på dybden.

Klokken kommer med ekstra sterke silikonremmer i både sort og blågrå, noe som sikrer slitestyrke både på våtdrakt og direkte på håndleddet. Hver stropp har teksten “FOR SATURATION DIVING 1000m” i gult.
 
Klokken er utstyrt med Seikos pålitelige kvarts urverk 7C46 som leverer en høy dreiemoment slik at det kan bevege de kraftige viserne som er brede, robuste og Lumibrite belagte for maksimal lesbarhet. Det gir også en betryggende lang batterilevetid på 5 år.

FORVENTET LEVERINGSDATO I JULI