Sjöö Sandström Annual Edition 20

Ingen klokker forvalter arven etter Sjöö Sandströms spede begynnelse bedre enn Royal Steel Classic. Det gjør også modellen til et naturlig valg når det svenske selskapet lanserer sin årlige spesialutgave – Annual Edition.

Med inspirasjon fra grunnleggelsen i 1986 kommer også årets variant av Annual Edition i et begrenset opplag på 86 eksemplarer. Designet er umiskjennelig Royal Steel Classic, men den mørkebrune skiven er ment som et symbol på «det evige båndet mellom mennesket og naturen». Et visuelt uttrykk som i følge selskapet selv fremhever det jordnære og ekte – på en harmonisk måte. Bruken av brune toner, som har fått en liten renessanse i klokkeindustrien, sikrer samtidig klokkens allsidighet - og gjør den passende også til mer formelle anledninger.

Spesiallaget etui
Den 36 millimeter store klokken er produsert i stål og leveres med matchende lenke, men i det medfølgende og spesiallagde klokkeetuiet finner man også en brun skinnrem som gir muligheten for et endret utseende. Både remmen og etuiet er laget i vegetabilsk garvet lær og produsert lokalt i Sverige ved Tärnsjö Garveri.

Utover skivefargen og det spesialgraverte baklokket deler klokken sine tekniske spesifikasjoner med de eksisterende Royal Steel Classic. Det inkluderer et selvtrekkende mekanisk urverk, ripefritt safirglass og en oppgitt vanntetthet på 10 ATM (100 meter).

Sjöö Sandström Annual Edition 20 har fått en oppgitt utsalgspris på 25.800 svenske kroner.