Nyhet fra Von Doren, Runde RivaBlue og Runde Tiger's Eye

 Den 17. februar lanseres de nye fargevariantene "RivaBlue" og "Tiger's Eye" av modell Runde. Utgavene leveres med en behagelig silikonreim tilsvarende URÆD.


Skrevet av Red.


Det er spesialdesignet en NATO-reim til hver av fargene. Disse reimene er i produksjon og vil bli solgt separat når de ankommer. De 100 første som bestiller en av klokkene vil få ettersendt NATO-reim gratis.

Glasset er dobbelthvelvet mineralglass. Mineralglass har gode reflekterende egenskaper, styrke og klarhet. Kassen er i rustfritt stål 316L, og er 39mm i diameter. Lugs er 20mm. Krone og spenne i rustfritt stål. Gravert med Von Doren-logo. Baklokket er preget og gravert som en Dukat fra Rundeskatten.

"RivaBlue"
"Tiger's Eye"

Flere modeller i Runde serien

Runde Ocean blue Børstet stål
Runde Ocean blue Polert stål
Runde Havana brown børstet stål
Runde Havana brown polert stål

Spennende navnevalg

Von Doren Runde er oppkalt etter fugleøya Runde som ligger ytterst ute i havgapet i Herøy, utenfor Ålesund. Fuglefjellet der er det mest artsrike sjøfuglstedet i hele Skandinavia. Runde blir også kalt "Skatteøya", etter gullfunn fra det forliste hollandske skipet "Akerendam" fra 1725. I 1972 fant tre sportsdykkere hele 57 000 gull- og sølvmynter på havbunnen.

Historien om Rundeskatten

Den 19. januar 1725 la det hollandske handelsskipet "Akerendam" ut på jomfruturen sin fra øya Texel utenfor Amsterdam med kurs for Batavia (Djakarta i Indonesia). Skipet var lastet med handelsvarer og penger som skulle brukes til å kjøpe krydder og andre verdifulle varer fra Øst-Asia. Totalt var det 200 mennesker og 19 kister med gull- og sølvmynter om bord.

For å unngå pirater i den engelske kanal, seilte Akerendam nord for Skottland, men i en fryktelig storm kom skipet voldsomt ut av kurs.

Om morgenen den 8. mars 1725 så folk på Runde at det var vrakgods i fjøra. De nærmeste dagene ble det funnet omkomne og rester etter skipet over store områder. Alle de 200 om bord mistet livet.

Kilde: rundecentre.no/