CAPE COD Martelée

Hermès -kompromissløs og kunstnerisk klokkekunst

Hermès er et familieeid hus som satser på kreativitet og kvalitet i alle ledd. Også til håndleddet. For Hermès er selve tidsbegrepet et objekt. Istedenfor å kun kontrollere og vise tiden, ønsker Hermès å utforske, vekke følelser og skape rom for spontanitet.Her er en smakebit på tre nyheter som alle kan kalles objets d’art, kunstobjekter og symboler på luksus fra et av verdens mest prestisjefulle hus.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


 

CAPE COD Martelée

Gullsmedkunst. Med patinerte overflater.

Modell Cape Cod så dagens lys i 1991 da Henri d’Origny opprinnelig skulle tegne en firkantet klokke. Hans kreative frihet ble til «firkant i rektangel». Stilen er både dristig, original og streng, og består to Chaîne d’ancre, det berømte motivet skapt av Robert Dumas i 1938 og inspirert av skipenes ankerkjeder. Den nye modellen er et tidløst ikon, nå retolket med en hamret teknikk som utføres av gullsmeder. Skiven er dekket med et tynt lag av gjennomskinnelig lakk, i graderte nyanser fra antrasitt til sort. Materialet fremstår litt rått og med en overraskende vri som fremheves av dobbeltrem i diskret sort kalveskinn.

Fakta:

Design: Henri d’Origny (1991)
Kasse: 23 x 23 mm, hamret stål, safirkrystall.
Urskive: Hamret effekt og lakkert.
Urverk: Quartz, fremstilt i Sveits
Funksjoner: Timer, minutter
Rem: Sort Barenia kalverem

ARCEAU Soleil

Klassiker, med gravert mønster av solstråler. Dekorert med diamanter.

Denne runde utgaven av Arceau klokken gir en ny kreativ og elegant vri på den originale designen av Henri d’Origny fra 1978. Mønsteret var opprinnelig skapt av den sveitsiske kunstneren Fred Rawyler for et silkeskjerf, nå retolket for å skape fascinerende dybde med lyseffekter. Det skaper en virkning av solskinn på urskiven derav navnet Arceau Soleil.

Fargenyansene toner gradvis ut, viserne er slanke og timemarkørene er besatt med diamanter på safirkrystall som gir en flytende effekt. Kassen er i stål og remmen er i alligator skinn.

Fakta:

Design: Henri d’Origny (1978)
Kasse: Stål, 36 mm, 100 diamanter (0.34 ct).
Safirkrystall, 12 diamanter (0.03 ct)
Urskive: «Soleil» motiv av Fred Rawyler, lasergravert
Urverk: Quartz, fremstilt i Sveits
Funksjoner: Timer, minutter
Rem: Polert safirblått eller matt perlegrå alligatorskinn

ARCEAU Petite Lune

Diamanter og safirer lyser opp perlemorsskiven.

Opprinnelig skapt i 1978 av Henri d’Origny, viser den nye Petite Lune en stil med diskrete men samtidig virkningsfulle effekter. Den runde kassen med asymmetrisk design med skrånende arabiske tall, kan minne om en abstrakt hest i galopp. 

Arceau Petite Lune er dekorert med 87 safirer og 68 diamanter på en 38 mm stålkasse og naturhvit perlemorsskive.

De asurblå steinene er som blåst på plass etter en mild bris, og omkranser en strålende måne som glitrer mot en stjernehimmel. Nattstjernen er designet av kunstner Édouard Baribeaud for Hermès silkeskjerf Acte III, Scène I, la Clairière, og i fri inspirasjon etter Shakespeare’s En midtsommernattsdrøm. Månefasene vises mellom klokken 10 og 11.

Det selvopptrekkende urverket H1837 er fremstilt hos Manufacture Hermès. Alligator skinnrem er skapt med husets håndverkskunst for sadelmaking.

Fakta:

Urverk: Manufacture Hermès H1837 Mekanisk selvopptrekkende. Skapt i Sveits.
Kraftreserve: 50 timer
Frekvens: 28,800 vph (4Hz)
Funksjoner: Timer, minutter, dato ved kl. 6, månefase mellom 10 og 11
Kasse: 38 mm i diameter, stål, 22 blå safirer og 10 diamanter.
Krone: Besatt med 1 diamant
Safirkrystall. Vanntett ned til 3 bar