MEISTERSINGER CITY EDITION 2020

2020 markerer femte året for MeisterSingers spesielle «City Edition»-klokker og i år er det duket for et gjensyn med den 43 millimeter store modellen No. 03. Årets utgaver vil ha 28 ulike byer og regioner representert, med hver sin variant i begrenset opplag.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Da vi skrev om MeisterSinger City Edition 2019 var Norge representert med både Oslo og Stavanger, mens det i år kun er hovedstaden som får en egen norsk utgave. I tillegg er 27 andre byer og regioner representert, med eksempler som Berlin, Paris og Ruhrpott. Konseptet er likt det vi kjenner fra tidligere utgaver, hvor byen eller regionen representeres med en egen silhuett på baklokket.

Hver klokke kommer i et begrenset opplag, som varierer i antallet. Oslo-utgaven kommer, som tidligere, i fem eksemplarer. Baklokkets dekorering er for øvrig likt det vi så på fjorårets variant med velkjente bygninger og «Oslo» gravert direkte på kassen.

Blått med gulltoner
MeisterSinger har blitt kjente for sin enhåndsvisning av tid og årets modell er intet unntak. Årets utgave har fått en skarp blå skive som gis tydelig kontrast av de gullfargede og tosifrede arabiske numeralene som markerer timene. Datovinduet er plassert klokken seks, med teksten «City Edition» eller bare «Edition» (for regioner) plassert i overkant.

På innsiden er det velkjente Sellita SW 200-1 som gjør jobben. Det betyr et selvtrekkende verk med en gangreserve på 38 timer. Gjennom bakglasset skimtes også urverket dekorering, som inkluderer «Côtes de Genève» på rotoren. Kassen for øvrig er i rustfritt stål, mens glasset i front er av anti-refleksbehandlet buet safir, som sikrer god motstand mot riper.

Oppgitt pris for årets utgaver er 19 990.- og de er tilgjengelig nå hos Thune Munch Brygge.