Breguet Classique Dame 9065

Den nye Classique Dame 9065 er en svært gjennomført Breguet, myntet på damer som ønsker selskapets kjente eleganse i stivpyntet form.


Skrevet av Jørgen Erdahl


På slutten av fjoråret så vi en herlig lansering i form av Classique 5177 med blå emaljert skive. På sett og vis kan vi si at Classique Dame 9065 er det feminine ekvivalente til denne. Her har Breguet gått for en urkasse i rødt gull med totalt 88 diamanter som dekker både bezel og remfester, en skive i perlemor fra Tahiti og, for å runde det hele av, har man valgt en ufasettert rubin som pynt på kronen.

Typisk Breguet
Viserne er tynne, men beholder den karakteristiske «pomme»-stilen med sine sirkler mot enden. Også tallene er typiske Breguet-stil, og den observante vil legge merke til det røde hjertet som er festet som «motvekt» på sekundviseren. Små sirkulære minuttmarkeringer omkranser skiven, sammen med det lett urektangulære datovinduet. Langs den slanke kassens ytterkant finner vi den kjente riflete finisjeringen som Breguet også er kjent for.

Klokken kommer med et meget tynt selvtrekkende urverk i form av calibre 591A. Her har Breguet gjort bruk av flere moderne teknikker og materialer, blant annet silikon.

Classique Dame 9065 måler beskjedne og elegante 33.5 x 7.55 millimeter og blir kun tilgjengelig i 28 eksemplarer på verdensbasis. Pris er ikke offentliggjort.