Smykke eller klokke? Maillon De Cartier

For mange er nok Cartier vel så kjent for sine smykker som de er for sine klokker. Med nye Maillon de Cartier beviser de nok en gang at de behersker å smelte sammen begge deler.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Få produsenter er like flinke til å kombinere former og linjer som franske Cartier. Det er en kunst de har bevist seg kapable til gang på gang, med kolleksjoner som Tonneau, Tank Cintrée og Crash fremst i pannebarken. Også Maillon de Cartier er en fascinerende sammensmelting av symmetri og asymmetri – med den vridde lenken som selve hovedelementet, til og med foran urskiven.

Vridd symmetri?
Maillon de Cartier er først og fremst laget som et smykke, men den helt spesielle hexagon-formede skiven gjør at klokken blir en del av armbåndet uten å ødelegge dynamikk og den ultrafeminine elegansen. Også de rektangulære formene går igjen i både lenke og urkasse, hvor det hele festes rundt håndleddet av en skjult foldespenne. Størrelsen på urkassen måler beskjedne 16 x 17 mm med en slank konstruksjon på 6,8 millimeter.

Fem varianter lanseres, samt to spesialutgaver i sterkt begrenset opplag. Bruk av edle stener i brorparten av klokkene understreker smykkefokuset, men et batteridrevet urverk sikrer samtidig at klokkefunksjonen opprettholdes.

Maillon de Cartier er tilgjengelig og prisene ser ut til å starte på rundt 250.000 norske kroner. Øverst finner vi spesialutgaven som er satt med 300 diamanter og som vil havne godt over en million kroner, kun tilgjengelig i 20 eksemplarer.